Media

.Recensie: Arlinda Lima

voorkant-CD-Lage-resolutie-300x271Inspiração Di Nha Coração
cd-album

jazz / zouk / samba  

Arlinda Lima is een Rotterdamse singer/songwriter met roots in Kaapverdië. Cabo Verde is naar eigen zeggen de bron voor al haar inspiratie. Arlinda is geboren op Sao Tomé e Principe en is opgegroeid in Mindelo op Sao Vicente, één van de eilanden van Cabo Verde.

Op haar eerste album Sensação (2009) begon zij met haar missie: Zij wilde haar gevoel, haar verlangen naar Cabo Verde delen en met haar muziek naar eigen zeggen de ziel van de Kaapverdianen vertegenwoordigen. Haar teksten en muziek op haar eerste album zijn dan ook diep geworteld in de Kaapverdische cultuur en laten tradities herleven.

Ze maakt een mix van Kaapverdiaanse muziek. Van de langzame melancholieke morna (muziek- en dans stijl), die het gevoel van ‘sodade’ (heimwee) oproept maar ook feeststemming kan uitdrukken, tot de opzwepende coladeira’s (muziek- en dans stijl) en energieke funana (swingende dansmuziek). De songs bevatten veel passie en energie. Ze bezingt thema’s zoals liefde, vrijheid, feestvieren en verdriet.

Inspiração Di Nha Coração (inspiratie uit het hart) is veelzijdiger dan het vorige album en qua muziek, techniek, en sound rijker en gevarieerder. Er is een goede balans gevonden tussen melancholie (Izaura en Limito) en tracks die feeststemming en swing oproepen (Cinema, Oi Cabo Verde, Liberdade en Vive Ma Bo).

In Madrugada en Augua De Holanda is de invloed van de fado duidelijk hoorbaar. De openingstrack Nha Regaça daarentegen doet in de verte wel wat aan PaPa GoNi’s Siraba Kele denken. In de muziek op Inspiração Di Nha Coração is de kracht van haar hart, haar verlangen naar Cabo Verde, voelbaar in de sfeer en de ritmiek van de songs en Arlinda Lima mag terecht trots zijn op haar nieuwe plaat.

Wil je meer te komen weten over Arlinda Lima? Bezoek dan hier haar website!

Carl Joseph

AD 23 mei 2016 in pdf

De Botlek 11 mei 2016

Botlek Nissewaard 29-7-2017

Botlek Nissewaard week35_8